• м. Київ, б-р. Кольцова, 14Л
    Режим роботи Пн-Пт: з 10:00 до 18:00
    Нед: з 11:00 до 17:00

Свято з вуличними гірляндами

Традиція прикрашати будинку й будинку прийшла до нас зі США. Вуличні гірлянди з 1895 року стали невід'ємно атрибутом одного із самих популярних зимових свят. Зовсім недавно й у нас з'явилася можливість купувати такі гірлянди й прикрашати ними вуличний простір. Сьогодні виробники випускають безліч типів гірлянд, які відрізняються видом, розміром, режимом роботи. Декоративне висвітлення вулиці стає не тільки новорічним, але й повсякденним елементом сучасного ландшафтного дизайну.

Особливості вуличних гірлянд

У якості декоративного вуличного висвітлення найчастіше використовуються гірлянди зі світлодіодами. Це обумовлене їхніми перевагами серед інших джерел світла. Споживання електроенергії LED лампами на порядок менше, у відмінності від лампочок накалювання, також строк експлуатації більше в 5 раз. Світлодіодна гірлянда більш стійка до механічних ушкоджень, тому що елементи джерела світла містяться в пластиковий корпус. Випромінювання світлодіодів дає більш яскраве, чисте світло. Також серед переваг світлодіодної гірлянди можна виділити її малу вагу й невелике нагрівання навіть при тривалій роботі.

Блоки светодідов в LED гірлянді підключені паралельно, завдяки такій схемі підключення, у випадку перегоряння одного елемента інші продовжують працювати. У лампових гірляндах схема підключення послідовна. Більшість сучасних світлодіодних гірлянд оснащені спеціальними розніманнями, які дозволяють підключати кілька одиниць в одну конструкцію. Щоб різноманітити вуличне оформлення, можна використовувати гірлянди з різними ковпачками, вони можуть мати форму зірок, шишок, півмісяців, кульок і так далі.

Як вибрати

При виборі гірлянди потрібно звернути увагу на такий показник, як ступінь захисту. Згідно з міжнародною класифікацією він повинен бути не нижче IP44. При цьому краще купувати гірлянди з рівнем захисту IP65 і вище, у цьому випадку гарантований повний захист виробу від проникнення пили й вологи.

Не менш важливий і матеріал для ізоляції проводів. Здобувати випливає гірлянди з ізоляцією з гуми (маркування R) або неопрена (маркування N). Екземпляри з ізоляційним матеріалом ПВХ (маркування V) менш стійкі до низьких температур, згодом на ізоляції з'являються тріщини.

Режими роботи вуличних гірлянд

Існує кілька режимів роботи вуличної гірлянди залежно від моделі: безперервний і світлодинамічний. Останній у свою чергу ділиться на такі ефекти, які задаються за допомогою контролера:

  • мерехтіння – включається певна кількість діодів;
  • чейзінг – інтенсивність світлодіодів змінюється від максимуму до мінімуму;
  • хамелеон – через певні проміжки часу із заданою інтенсивністю змінюється колір діодів;
  • мультічейзінг – комбінація двох попередніх ефектів.

Основні види гірлянд для вулиці

Для організації вуличного декоративного висвітлення присадибних ділянок, парків, кафе й торгових центрів використовуються основні види гірлянд для вулиці:

  • Лінійна – кабель із послідовно розташованими діодами. Випускаються такі гірлянди довжиною від 5 до 20 м. Світлодіоди можуть бути монохромні (випромінювати один колір) або мультіколорние (утворювати різні кольори). Гірлянда вважається універсальної, з її допомогою можна прикрашати фасади будинків, карнизи, вітрини, дерева й багато чого іншого.
  • Завіса – горизонтальне проведення з вертикальними відгалуженнями ланцюжків світлодіодів, утворює так називається світиться завіса або штору. Різні моделі мають стандартну ширину виробу 2 м, відрізняються тільки висотою від 1,5 м до 9 м. Допускається з'єднання декількох одиниць. Контролером можна задати режим світіння, який нагадує водоспад, плавне світіння, перетікає зверху вниз.
  • Бахрома, бурульки, сталактити – гірлянда схожа на завісу, з тою різницею, що вертикальні відгалуження мають різну довжину, як правило від 20 див до 1 м. За допомогою контролера задаються різні режими переморгування вогнів. Цей вид гірлянди допускає з'єднання до 20 шт. в одну конструкцію, при постійному світінні. Використовується для прикраси фасадів, дахів і козирків будинку.
  • Сітка – являє собою сітку із проводів, у місцях перетинання розташовані світлодіоди. Допускається з'єднання декількох екземплярів у єдину конструкцію. Відмінно підійдуть вуличні гірлянди у вигляді сітки для декорування великої площі стін будинку, колон і вікон. Не рекомендується використовувати для декорування дерев, тому що вітки можуть порвати гірлянду при сильних поривах вітру.
  • Дюралайт – прозорий гнучкий світиться шнур. Існують круглі дюралайт й плоскі. Усередині шнура відстань між світлодіодами відрізняється. Діоди розташовуються через кожні 1,25 мм, максимальна відстань – 2,77 див. Гірлянда відрізняється гарною морозостійкістю й вологостійкістю. За допомогою дюралайта можна створювати різні світяться фігури. Найчастіше використовується для декорування стін, різних предметів інтер'єру.
  • Тануть бурульки – являє собою пластикову трубку усередині якої укладений дюралайт. Довжина трубки становить до 1 м. Світлодіоди включаються по черзі зверху вниз, імітуючи ефект стікає води йди тане бурульки. Найчастіше колір діодів у даній гірлянді білий, але існують і кольорові варіації. На одній такій гірлянді розміщається 5-10 бурульок. Можливо послідовне з'єднання декількох одиниць. Існують автономні варіанти гірлянди з невеликою сонячною батареєю.
  • Світлодіодні скульптури – тривимірні об'ємні фігури у вигляді тварин, дерев і так далі. Для виготовлення такого виду вуличних гірлянд використовується твердий металевий або пластиковий каркас, до якого кріпиться дюралайт або лінійна гірлянда. Особливо відрізняються акрилові конструкції, які днем виглядають як садові скульптури.

Купити гірлянди вуличні за доступною ціною можна в інтернет-магазині висвітлення salonlustr.com.ua.

Останні відгуки