• м. Київ, б-р. Кольцова, 14Л
    Режим роботи Пн-Пт: з 10:00 до 18:00
    Нед: з 11:00 до 17:00

Висвітлення робочого місця - вибираємо потрібні лампи

Облаштованість місця для роботи, безсумнівно, у значній мірі впливає на рівень продуктивності кожної людину.

Облаштованість місця для роботи, безсумнівно, у значній мірі впливає на рівень продуктивності кожної людину. Крім того, це ще й у деякої мері сприяє поліпшенню самопочуття. Звичайно, у першу чергу вибір висвітлення залежить від роду діяльності, але якщо, наприклад, мова йде про домашній або офісному робочому місці, те, насамперед, ми повинні звернути увагу на стельові світильники й настільні лампи. При цьому слід ураховувати, де саме ви плануєте локалізувати світло. Важливим моментом є наявність на робочому столі комп'ютера. Урахуйте, що розташувавши комп'ютер у декількох метрах від джерела світла, вам доведеться встановлювати більш яскраві лампи.

Недоліком усіх світильників, у яких установлені лампи розжарювання, є низький ККД, що відповідає високому показнику споживається електроенергії. По-іншому інша справа з люмінесцентними лампами, які заощадять ваші витрати на електроенергію. Істотною перевагою використання других, також, можна назвати низьку нагреваемость люмінесцентних ламп (енергозберігаючих ламп) у порівнянні з їхніми аналогами.

Однак увесь сучасний світ потихеньку переходить на використання у світильниках світлодіодних ламп. Світлодіодні лампи славляться ще більшою економічністю й довговічністю, а також лід лампи зовсім безпечні для очей, не містять шкідливих речовин, не нагріваються при використанні.

Для робочого місця, у тому розумінні в якому ми звикли розуміти ці слова, характерне використання класичних настільних світильників, а також прищіпки й світильників із кріпленням струбциною.

Перший варіант випускається в різних формах, але приблизно однакового розміру. Такий світильник підійде тем з нас, чий стіл, найчастіше, пустує. А от світильник із кріпленням струбциною напроти є кращим другом тих, хто звик улаштовувати творчий хаос на робочому місці. Урахуйте, що використання такого світильника можливо, тільки при наявності стільниці, товщина краю якої рівна 5-6 див.

Розташування світильника в першу чергу залежить від того яка рука в людини провідна. Правшам і лівшам потрібні різні умови. Світильник повинен перебувати із протилежної сторони від активної руки. При використанні люмінесцентних світильників, які встановлені паралельно площини стола, це не має особливого значення. Якщо ви плануєте працювати за комп'ютером, то подбайте про те, щоб вам не заважали відблиски, для цього джерело світла повинен перебувати віддалік або нижче монітора.

Останні відгуки