• м. Київ, б-р. Кольцова, 14Л
    Режим роботи Пн-Пт: з 10:00 до 18:00
    Нед: з 11:00 до 17:00

Як вибрати світильник для ванної кімнати

Перед тем як зробити вибір світильника для ванної кімнати, зверніть увагу, відповідає чи освітлювальне встаткування наступним запитам

Напевно, жодна кімната в приміщенні, так сильно не має потреби у висвітленні як ванна, та як саме тут, найчастіше, відсутній природнє джерело висвітлення. Для розв'язку цього питання встановлюють штучну систему висвітлення, яка може бути представлена стельовими й крапковими світильниками.

Перед тем як зробити вибір, зверніть увагу, відповідає чи освітлювальне встаткування наступним запитам:

üсвітло в приміщенні повинен бути яскравим, але при цьому не викликати напруга й дискомфорту в області очей. Краще щоб світло падало одночасно з декількох джерел.

ü повинна бути присутнім необхідний ступінь захисту, який дозволить уникнути виникнення короткого замикання.

üвідповідність стилю ванної кімнати.

Як же визначити яка яскравість задовольнить наші запити.

Для того щоб мати можливість робити задумані процедури перед дзеркалом у повному комфорті, вам досить обзавестися лампами, що випромінюють не менш 200 лк. У середньому для ванн використовуються лампи потужністю в 10-30 Вт на м у кВ, а у випадку з галогеновими - це складе 23-27 Вт на м у кВ, денні лампи показують наступні значення- 6-8 Вт на м у кв. Варто пам'ятати, що чому світліше стіни кімнати, тем менше кіл-у висвітлення вони вимагають.

Ще кілька слів про безпеку!

У кожного освітлювального приладу є спеціальне позначення (IP). Число, написане поруч із IP, указує на те ступінь захисту від впливу пили й вологи. Вибираючи світильник для ванної кімнати, зверніть увагу на другу цифру, яка підкаже вам наскільки прилад захищений від проникнення вологи. Світильникам, з позначенням IP44 не страшні бризи, а IP55 навіть струмінь води. У цілому, чим вище друге значення в числі, чим більше ймовірність того, що встановлений поблизу джерела води світильник не піддасться руйнуванню й не заподіє занепокоєнь вам і вашим близьким. Однак, у кожному разі, фахівці не рекомендують установлювати світильник ближче, чому на підлогу метра до ванною.

Яке висвітлення найбільш доречне у ванній кімнаті?

Ми рекомендуємо вам зробити це за допомогою двох або більш світильників. По-перше, це дуже зручно, тому як ви умовно розділите кімнату на кілька зон, у кожної з яких буде своє призначення. По-друге, будь-який дизайнер скаже, що для створення певного стилю це куди більш цікавий варіант. На стелю найкраще встановити плафон, оснащений матовим відбивачем, виконаним у світлих тонах. Цей варіант допоможе вам добитися наявності м'якого струмуючого світла. Для більшості ванних кімнат, досить одного лампового світильника у формі таблетки, але бувають і виключення. Ви, також можете встановити один або кілька таких світильників на стіни.

Крім стельових світильників, поширене використання крапкових світильників. Такі «малята» бувають поворотними й не поворотними, а розташовують їх по всьому периметру стелі. Дуже цікаво виглядає ванна кімната, оснащена крапковими світильниками, які монтуються в підлогу. Потужність таких ламп, як правило, не більше 5 Вт. У першу чергу вони покликано прикрасити інтер'єр ванної кімнати. 

Важливим моментом в оздобленні ванної кімнати, особливо якщо вона належить жінці, можна вважати висвітлення дзеркала. Підсвічування можна розташувати із двох сторін, або навколо дзеркала. Фахівці рекомендують оснастити довгі дзеркала довгими лампами, а для широкого забезпечити спадаючі промені світла. Можна винайти й більш витончені варіанти, якщо довіритися власної фантазії.

Останні відгуки