• м. Київ, б-р. Кольцова, 14Л
    Режим роботи Пн-Пт: з 10:00 до 18:00
    Нед: з 11:00 до 17:00

Кришталеві світильники - пережиток минулого або естетичне задоволення

Кришталеві люстри в сучасному будинку – це стиль і розкіш, підтвердження витонченого смаку їх власників

Можна чи вважати кришталеві люстри якимось атавізмом збіглої епохи? Що ж, мабуть, це твердження прийнятне тільки для новаторів, та й то в силу недоліку знань у цій області. Дійсні прихильники вічної класики, а також ортодоксальні особистості із захватом мріють виявитися в залі, де цим виробам відведене винне місце. Насамперед, це пов'язане з тим, що дане прикраси приміщень за всіх часів асоціювалося з розкішшю й витонченим смаком. Гра світла в гранях заворожує й інтригує. Райдужні переливи квітів відбиваються на поверхні стін і меблів, як би відкриваючи двері в казку. У наших розумах, кришталеві вироби ототожнюються із золотий парчей і безліччю розставлених по кімнаті свіч. Це може здатися трохи не практичним, однак, фантазія дизайнерів спрямована вперед. Саме тому, на сьогоднішній день, використання кришталевих елементів в оздобленні приміщення вважається еталоном стилю. За допомогою таких деталей можна відіграти з фактурою й різноманітити декор.

Безмежне бажання дизайнерів сполучати абсолютно різні й несхожі форми, часом спантеличує, але незмінно відкриває всі нові й нові можливості перетворити приміщення.

Кришталеві люстри прийнято ділити на 2 виду: класичні й стельові. Для класичного варіанта характерні більші розміри, а їх монтаж не становить праці. Найчастіше, їх можна побачити в більших залах з високими стелями. Щоб уникнути ефекту невідповідності їх не варто встановлювати в малих кімнатах. Для невеликих по розміру приміщень підійде використання стельових кришталевих люстр. Зовні вони схожі на тарілки або плафони.

При виборі люстри, необхідно приділити винної увагу потужності освітлювальної конструкції. Залежно від розмірів кімнати, ви можете віддати перевагу одному- або багатолампову систему. У середньому, для одного кв. метра приміщення, досить використовувати 20 ват потужності лампи розжарювання,   від цього залежить те, які лампи ви зможете використовувати. В окремих випадках, підійде використання багатоярусних освітлювальних приладів.

Із кришталевими підвісками гармонійно сполучається кольорова ширма з органзи, а також шовкові нитки. Світло, у такому випадку, має барвисті переломлення, пробиваючись через ширму, лише частково, він відкидає райдужні краплі по всьому просторі. Переконання, згідно з яким це має позитивний ефект тільки в оформленні класичного інтер'єру, є помилковим. У процесі створення ультрасучасного дизайну, таке світло, також подарує відчуття комфорту, однак здобуваючи трохи інше значення.

Кришталеві люстри стельового типу, складаються з декількох видів матеріалу, блискуче виглядають у кімнатах з відносно невисокою стелею. Дані моделі встановлюються у випадку, коли центральна частина стелі має поглиблення. А для повноти картини, ви завжди можете доповнити інтер'єр аналогічним текстилем і всілякими аксесуарами.

Але не варто думати, що кришталеві люстри підходять винятково для вітальні, вони будуть гармонійно виглядати й у коридорі й на кухні й у спальні. Найголовніше вибрати підходящу модель і гармонійно вписати її у вже наявний інтер'єр. За допомогою невеликих кришталевих крапкових світильників можна вигідно акцентувати увагу на певній частині приміщення й напроти згладити враження від неприємних дріб'язків. Ледь чи який-небудь інший світильник допоможе вам у цій справі, тільки кришталь уміє так майстерно відіграти зі світлом і тінню. Фантазуйте, застосовуйте на практиці й насолоджуйтеся результатом!

Останні відгуки