• м. Київ, б-р. Кольцова, 14Л
    Режим роботи Пн-Пт: з 10:00 до 18:00
    Нед: з 11:00 до 17:00

Коректування простору квартири за допомогою світла

Для тих, хто розв'язав розділити кімнату на зони, фахівці в області дизайну рекомендують

Відвідавши те або іншу установу, офіс, житлову кімнату, у вас напевно залишиться враження про його оформлення. Не рідко на формування нашої думки впливає встановлене в приміщенні висвітлення. Так, наприклад, за допомогою правильно розставлених світильників можна побільшати або зменшити простір, створити кілька зон у межах однієї кімнати або зробити акцент на її центрі. Також, останнім часом, почастішало використання диммеров, за допомогою яких можна управляти яскравістю висвітлення.

Для тих, хто розв'язав розділити кімнату на зони, фахівці в області дизайну рекомендують використовувати невеликі люстри або бра, а також світильники, створюють ефект крапкового світла. Якщо у вас їсти необхідність обзавестися стельовою люстрою, то перш ніж приступитися до вибору, зверніть увагу на площу, яка підлягає висвітленню. Для малої кімнати кращим розв'язком будуть стельові люстри з невеликим діаметром. Багато віддають перевагу світильникам-плафонам. Ну а якщо вам дісталося приміщення аж ніяк не маленьких розмірів, те можна прикрасити його за допомогою гарних підвісних люстр а також для додаткового висвітлення й інтер'єру можна використовувати бра, торшери.

Фахівці помітили, що коротке приміщення можна візуальне витягнути, використовуючи поздовжнє висвітлення для однієї зі стін. Доречно згадати й про те, що висота стелі регулюється завдяки подачі на його поверхню яскравого висвітлення, зменшення ж відбувається за рахунок перенапрямку світлового потоку убік стін. Якщо вашої проблется є щодо невеликої по розмірах коридор, то виправити це можна за допомогою висвітлення його самої далекої стіни.

Для аматорів екзотичного оформлення, нагадуємо, що при обробці стелі темними тонами, потрібно забезпечити гарне висвітлення, для цього використовують люстри з більшою кількістю ламп або використовують лампочки більшої потужності. Коштує чи говорити про те, що для створення інтимної атмосфери, навпаки, необхідно використовувати приглушене світло. Використовуйте світильники, розмір яких буде ідеально сполучатися з меблями й іншим оздобленням, не залучаючи зайвої уваги.

Для додання вашому приміщенню якоїсь оригінальності, ефективне використання світлових панелей, які закріплюють у підлогу й стіни. Цікаві варіанти виходять при використанні кольорових ламп, однак не забувайте, що кожний колір має певний вплив на психіку людини. Динамічні кольори, червоний, жовтогарячий, підійдуть для кухні, але не варто використовувати їх у спальні. Для оформлення дитячої можна порадити використання світильників, люстр ніжно-блакитного й рожевого тонів.

Якщо ви бажаєте прикрасити вітальню, дизайнери рекомендують підсвітити гардини, а також усілякі ніші й предмети інтер'єру.

У робочому кабінеті, необхідно зробити акцент на самому столі. Як правило, для цього, установлюють лампу з абажуром. Для довгих столів, ми рекомендуємо обзавестися декількома лампами.

Кухонне оформлення вимагає установки гарного висвітлення безпосередньо над раковиною, плитою й столом. Кращим розв'язком буде використання галогенних і люмінесцентних ламп. Втім, велика кількість сучасних кухонних меблів, сьогодні, випускається із вбудованим підсвічуванням. Відмінним сюрпризом для господарки стане, установка додаткового підсвічування в ящиках.

Для спальні ідеально підійде наявність трьох джерел висвітлення: люстри, торшера й бра, розташованих біля ліжка.

У ванною краще використовувати м'яке світло, однак можна встановити додаткові джерела висвітлення над дзеркалом.

Останні відгуки